Картопля з беконом і сиром Гордона Рамзі

Як смачно зробити Картопля з беконом і сиром Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2 унції панчетти (різновид бекону, грудинки, типовий м’ясний продукт італійської кухні), нарізаної кубиками
⅓ чашка панірувальних сухарів панко

Картопля:
1 фунт промитого молодого картоплі
Кошерна сіль
Масло каноли або авокадо
Мелений чорний перець
1 ½ унції сиру Пармезан або Пекоріно, дрібно нарізаного
Шніт-цибулю, тонко нарізаний, для подачі
Листя петрушки, подавати

Картопля з беконом і сиром Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 450F (230C). Використовуйте налаштування конвекції, якщо така є. Покладіть картоплю в каструлю середнього розміру і залийте холодною водою. Додайте у воду кілька великих дрібок солі і доведіть до кипіння на середньо-високому вогні, потім відразу ж зменшіть вогонь до средне-низкого.
2. Тушкуйте, поки картопля не стане м’яким, прожареною і не відпаде, якщо його проткнути виделкою або ножем для чищення овочів, близько 10 хвилин, в залежності від розміру картоплі. Слідкуйте за тим, щоб картопля не пересмажився. Відкиньте картоплю на друшляк. При бажанні застеліть лоток для листів алюмінієвої фольгой.
3. Додайте декілька столових ложок олії на деко і розподіліть по ньому, потім перекладіть картоплю на деко і перемішайте, щоб він злегка покрився жиром. Використовуйте інший лист такого ж розміру, посуд з плоским дном, наприклад миску або кухоль, чи чавунну сковороду, щоб розплющити картоплю приблизно до товщини ½ дюйма. Деякі шматочки обов’язково відокремляться, але більша частина картоплі все одно повинна триматися разом в одному куске.
4. Збризніть картопля великою кількістю масла, потім злегка посипте перцем. Запікайте в духовці, поки картопля не стане золотисто-коричневим і хрустким, близько 40-50 минут.
5. Поки картопля вариться, приготуйте панірувальні сухарі для панчетти: Покладіть панчетту в сковороду середнього розміру на середньо-слабкий вогонь і дайте жиру витекти з панчетти, приблизно 20-25 хвилин, поки панчетта не стане золотисто-коричневою і хрусткою. Додайте панірувальні сухарі і перемішайте, щоб вони покрились жиром, додавши трохи більше масла, якщо панірувальні сухарі виглядають сухими.
6. Готуйте, періодично помішуючи, поки панірувальні сухарі не стануть золотисто-коричневими і підсмажений, близько 3-5 хвилин. Відразу ж перекладіть ще гарячу картоплю у велику миску і перемішайте приблизно ¾ сиру, додаючи потроху при перемішуванні і щедрій кількості чорного перца.
7. Перекладіть картоплю на сервірувальне блюдо і посипте зверху половиною залишилася ¼ частини сиру і великою кількістю чорного перцю. Посипте панірувальними сухарями панчетти, зеленою цибулею та листям петрушки і відразу подавайте.