Курка запечена на солі в духовці

Як смачно зробити Курка запечена на солі в духовці простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Курка запечена на солі. Смачно, просто і без хлопот. М’ясо ніжне і соковите. Курку не солимо ні всередині, ні зовні.

Інгредієнти

Курка 1.700 кг (у мене був бройлер)
Сіль 1 кг
Лимон – 1 шт
Масло топлене 1 ч. л

Курка запечена на солі в духовці покроковий рецепт

1. Курку вмочаємо паперовим рушником. Лимон трохи прокатує по столу, щоб він став м’яким. Поміщаємо в черевце. Підгинаємо крильця. Ноги пов’язуємо фольгою, щоб птах зберегла свою форму при запекании.

2. Якщо ваша духовка «агресивна», то на кінчики гомілок і крилець надіньте «шапочки» з фольги, щоб вони не підсохли під час готування. Насипаємо на дно дека сіль товстим шаром і вирівнюємо. Перекладаємо курку на сіль. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку на 1,5 години при температурі 180 градусов.

3. За 10 хвилин до кінця можна змастити топленим маслом. Можна і без нього. Все готово. Дайте трохи охолонути. Потім візьміть курку «під мишки» і акуратно, в горизонтальному положенні, перекладіть на блюдо з улюбленим гарніром. Ні в якому разі не тягніть за ніжки або крильця, ви просто їх вырвите.

Відео рецепт 👇