Картопля з беконом, сметаною, цибулею і сиром в духовці

Картопля з беконом, сметаною, цибулею і сиром в духовці простий рецепт. Не одними пирогами ми ситі) так що вирішила зняти один з наших вечерь👌 бекон…моя любов💔 і нехай не корисна!) коли мене це зупиняло?)

Інгредієнти

Картопля ~900 р
Бекон 200 г
Сметана 150 г
Цибуля ріпчаста 1 шт
Яйце куряче 1 шт
Сир 80 г
Часник 2 зубчики
Сіль/перець

Картопля з беконом, сметаною, цибулею і сиром в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю почистити, помити і нарізати на кружки 4-5 мм товщиною. Опустити в киплячу підсолену воду і варити до напівготовності. Цибулю дрібно нарізати і трохи обсмажити на рослинному масле.

2. Додати нарізаний бекон (при бажанні трохи залишити для прикраси) і смажити ще кілька хвилин. До сметані додати яйце, сіль, перець, часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці) і перемішати віночком до однородности.

3. Додати натертий на дрібній тертці сир і перемішати. На дно форми викласти половину картоплі. Зверху бекон з цибулею. Далі знову шар картоплі. Викласти рівномірно сметану з сыром.

4. Викласти решту бекон і запікати в розігрітій до 180 С духовці 20-25 хвилин до готовності картофеля.

Відео рецепт 👇