Японські пельмені гедз з креветками

Японські пельмені гедз з креветками простий рецепт. Я і не уявляла, що вони настільки просто і швидко готуються, враховуючи ще й те, що тісто не покупне. До речі, зовсім не обов’язково начиняти пельмені креветками. Можна їх замінити овочами, рибою або м’ясом.

Інгредієнти

Для тесту:
• 400г борошна
• 3 ч. л кукурудзяного крохмалю
• 3 щіпки солі
• 200мл окропу

Для начинки:
• 500г варено-морожених очищених креветок
• 200г пекінської капусти
• невеликий пучок зеленої цибулі
• 1 ч. л тертого імбиру
• 1/2 ч. л чорного перцю, 1/2 ч. л сушеного часнику
• 2 ст. л соєвого соусу

Японські пельмені гедз з креветками покроковий рецепт

1. Просіваємо борошно, додаємо крохмаль, сіль, перемішуємо. Поступово вливаємо окріп і замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками, поки не отримаємо однорідних гладкий кульку. Загортаємо в харчову плівку і в холодильник на 30 хв. ⠀ Дрібно рубаємо креветки, капусту і цибулю. Додаємо до них імбир, перець, часник, соєвий соус, перемішуємо. ⠀

2. тонко Розкачуємо тісто. Вирізаємо вирубкою кола, потім кожен коло розкачуємо максимально тонко. У середину кладемо столову ложку начинки. Ліпимо, як показано на відео в каруселі. ⠀ У сковороді розігріваємо олію, викладаємо пельмені і обсмажуємо тільки з одного боку до рум’яної корочки.

3. Потім вливаємо трохи окропу (вода повинна покрити гедз на 1/4 -1/3, не більше), закриваємо кришкою і продовжуємо приготування до тих пір, поки вся вода не википить. ⠀ Подаємо з соєвим соусом і рубаним зеленим луком.