Картопля з сиром пармезаном в духовці

Як смачно зробити Картоплю з сиром пармезаном в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

~700 г картоплі
50 г вершкового масла
50 г тертого пармезану
1 ст. л. рослинного масла
сухий часник
сіль, перець

Картопля з сиром пармезаном в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю очистити, розрізати по горизонталі навпіл (мені не довелося цього робити, так як в наявності був плоский картопля). З опуклої сторони зрізати слайсы для устойчивости.
2. З двох сторін надрізати картоплю, не прорізаючи наскрізь, сантиметровими кубиками. Змішати подтявшее вершкове масло, пармезан, рослинна олія, спеції. Картоплю викласти на деко, вистелений папером для выпечки.
3. Нанести на картоплю половину крему. Запікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С (конвекція 160°С) 20 минут.

4. Перевернути картоплю, змастити залишилися кремом і запікати до готовності ще хвилин 20.