Як зробити Картопляно гарбузове булочки рецепт простий в духовці. Напоями вас не заманити 😂😂😂! Тому напій для конкурсу, а для вас дуже смачні закусочні булочки! Хоч для бутербродів на сніданок, хоч з супчиком на обід! Є в їх складі чарівний інгредієнт – пюре з картоплі з гарбузом, завдяки якому вони дуже ароматні і довго не черствіють! Якщо пюре приготувати напередодні, приміром на вечерю, а залишки додати в тісто, то буде і дуже швидко, та економно-безвідходний😉👌! Я ж бабуся, у мене все в справу😁😁😁!
Інгредієнти
(на ~950-1000 м тіста, 20 міні-булочок):
50 г вершкового масла (розтопити)
160 мл молока
200 р картопляно-гарбузового пюре (взяти овочі 50×50, відварити, воду злити, пюрировать)
20 г цукру
8 г солі
1 яйце: білок в тісто, жовток+ 1 ст. л молока для змазування
450-470 г борошна
7 г дріжджів швидкодіючих
15 г раст.масла
кунжут
Картопляно гарбузове булочки покроковий рецепт
1. В ємність для замісу просіяти борошно, 50 р залишити на подпыл, додати дріжджі, цукор, сіль, перемішати. У пюре влити молоко і слив. масло, перемішати. Додати суміш до сухих інгредієнтів і почати заміс. Місити тісто 10-12 хвилин, додаючи залишки муки.
2. Ємність для расстойки змастити раст. маслом, покласти тісто, накрити і залишити на расстойку на 1 годину. Тісто, збільшилася мінімум в два рази, обім’яти, залишити ще на 40-50 хвилин. Підійшло тісто розділити на 20 частин, кожну підкотити в шарик.
3. Укласти кульки на лист, накрити і залишити на 30-40 хвилин. Потім змастити жовтково-молочною сумішшю і посипати кунжутом. Відправити лист в заздалегідь розігріту до 180° духовку, режим верх-низ. Випікати ~30 хвилин, до золотистого кольору (орієнтуйтеся на духовку і розмір виробів). Всім смачних булочок 🤗