Кавові тістечка з шоколадним кремом і глазурю

Кавові тістечка з шоколадним кремом і глазур’ю простий рецепт. Форма «Тістечка». Ця форма настільки підкорила наших клієнтів, що її розкупили ще до того, як вона встигла доїхати до нас на склад😅 За цим рецептом ви можете приготувати у формі тарт, зменшивши інгредієнти в 2 рази, все крім ганаша.

Інгредієнти

Тісто:
6 шт. Яйця (З)
Сіль щіпка
550 гр. Цукру
300 гр. Молока
180 гр. Соняшникова олія
300 гр. Окропу
600 гр. Борошна
10 гр. Розпушувача
70 Гр. Какао

Крем:
160 гр. Шоколаду молочного
40 гр. Шоколаду горького
150 гр. Вершків 33% (гарячих)
15 гр. Розчинної кави
200 гр. Вершків 33% (охолоджених)
200 гр. Сирного сиру
4 гр. Желатину (220 блум силою)
20 гр. Холодної води для желатину

Ганаш:
100 гр. Вершків 33-35%
200 гр. Шоколаду молочного (34% вміст какао)
5 гр. Розчинної кави

Кавові тістечка з шоколадним кремом і глазур’ю покроковий рецепт

1. Яйця з сіллю збити до появи піни і поступово всипати цукор, продовжуючи збивати. ⠀ Збиваємо до пишної світлої маси, зменшуємо швидкість на мінімум і далі вливаємо молоко кімнатної температури і соняшникову олію. ⠀ Додаємо просіяне борошно, какао і розпушувач. ⠀ Після того як сухі інгредієнти перемішалися вливаємо крутий окріп, перемішуємо. ⠀

2. Тісто виливаємо у змащену тонким шаром рослинного масла Форму. ⠀ Випікаємо в розігрітій до 170 С духовці, режим верх низ, приблизно 40-45 хв. (перевіряйте зубочисткою). ⠀ Готового кексу даємо охолонути у формі 5 хвилин.а потім перекладаємо на решітку і поливаємо гарячим кава. (можна кава з молоком 150-200 гр.)

3. Крем:
Замочуємо желатин в холодній воді і залишаємо набухати. ⠀ 150 гр. вершків об’єднуємося з 15 гр. кава і доводимо до кипіння. Виливаємо поверх шоколаду. ⠀ Додаємо набряклий желатин і пробиваємо блендером!

Потім вливаємо охолоджені вершки 200 гр. і знову пробиваємо блендером, щоб добре объедениям жири і рідина в однорідну емульсію! ⠀ Накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник мінімум на 8 годин.А потім додаємо сир і збиваємо до пишноти. Прикрашаємо відразу як збили крем.

4. Ганаш:
Нагріваємо кави з вершками і виливаємо поверх шоколаду, дуже добре объедениям. Виливаємо поверх остиглого тарта.

Відео рецепт 👇