Кавовий пиріг на кефірі

Як смачно зробити Кавовий пиріг на кефірі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

• Яйця – 2 шт.
• Цукор – 180 г
• Масло вершкове – 100 г
• Кефір – 100 г (може трохи більше)
• Кава розчинна – 3 ч. л.
• Борошно – 160 р
• Розпушувач – 1,5 ч. л.

Кавовий пиріг на кефірі покроковий рецепт

1. Яйця збиваю з цукром до білого. Підігріваю кефір в мікрохвильовці і розчиняю в ньому три чайних ложки кави. Кава потрібен саме розчинну. В яєчну суміш додаємо розм’якшене вершкове масло. Вливаю кавовий кефір і добре збиваю міксером до однорідності. Всипаю борошно з розпушувачем. Перемешиваю.

2. Якщо маса здасться вам густий, додайте ще кефір. Консистенція тіста повинна бути злегка ллється. Вільно перетікати з миски у форму. Приблизно як тісто для бісквіту. Дно і боки форми я стелю силиконезированным пергаментом.

3. Якщо такого немає, змастіть форму вершковим маслом і присипте манкою. У мене форма 25*25, большевата, якщо вам хочеться щоб пиріг був вище , беріть форму меншого розміру. Але мені подобається щоб він був низький, як тістечко, так і випікається быстрее.

4. Ставлю в розігріту до 180°С духовку, выпеваю 15-20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Якщо діаметр форми менше, час приготування збільшується. Виймаю пиріг з форми, даю трішки остыть.

5. Ще теплий пиріг посипаю цукровою пудрою, потім какао. Потім знову пудра, какао. Нарізаю на прямокутники. І можна пробувати. Смачний такий пиріг і на следущий день.

Відео рецепт 👇