Як зробити смачний десерт: Кекс шоколадний фондан з рідкою начинкою в домашніх умовах простий рецепт. Шоколадний фондан – це, мабуть, один з найбільш вишуканих шоколадних десертів і, на мій погляд, один із самих смачних🤤🤤🤤
Інгредієнти
на 4 порції:
•Чорний шоколад 75% – 160 р.
•Масло вершкове – 100 г.
•Цукор – 80 р.
•Борошно – 60 р.
•Яйця – 4 шт.
Топінги
•Полуниця – 50 р.
•Лохина – 50 р.
•М’ята – пару гілок
•Цукровий ріжок – 2 шт.
•Цукрова пудра – 2 ст. л.
Кекс шоколадний фондан з рідкою начинкою домашній покроковий рецепт
1. На водяній бані розтопити шоколад з вершковим маслом, ретельно перемішуючи до однорідної консистенції. Уб’ємо в глибоку миску яйця і додамо цукор (я використовую тростинний, але підійде і звичайний). Також перемішати суміш до однорідного стану венчиком.
2. Тепер введемо в яєчну основу суміш шоколаду з маслом, перемішуємо цю масу до тих пір, поки вона стане в’язкою і схожою на шоколад. Додамо в тісто борошно просіяти через сито, перемешиваем.
3. Змастимо формочки маслом і заллємо тісто. Випікаємо в духовці при температурі 210 градусів протягом 10 хвилин. Діставши формочки з духовки дамо їм постояти 5 хвилин, після чого легко витягаємо з фонданы формочек.
4. Фондан можна красиво прикрасити какао або цукровою пудрою, доповнити фруктами і ягодами, також можна додати ваше улюблене мороженное.
Відео рецепт 👇