Кекс ялинка на Новий Рік

Як зробити Кекс ялинка на Новий Рік рецепт простий. Свято до нас приходить 🌲🌲🌲 Перший раз за багато років у мене відчуття свята 😍 Я вже замовляю подарунки, придумала меню і навіть вибрала собі наряд 😍 І знаєте мені так подобається це відчуття. Нехай так буде завжди 🙏 .. а от ялинку ще не прибрала до речі. Тому нехай поки буде кекс з ялинкою, який був давно вже на сторінці, але користується популярністю до цих пір 😍 Він дуже смачний. Справжній, зимовий. Дуже ароматний і затишний ❤

Інгредієнти

3 яйця
150 г борошна
100 г цільного фундука
220 г цукру
120 мл свіжого апельсинового соку
Цедра з одного апельсина
пакетик розпушувача (12 р)
125 мл вершкового масла
щіпка солі
Ванільний цукор 10 р
Можна ще і корицю з імбиром додати (я не стала додавати)

Для ялинки
2 яйця
70 г цукру
80 г борошна
50 мл рослинного масла
2ст.л соку апельсина
Ванільний цукор 5 г
Зелений барвник
Розпушувач 5 г

Кекс ялинка на Новий Рік покроковий рецепт

1. Для початку готуємо ялинки. Збити яйця з цукром і ванільним цукром. Додати сік апельсина, масло, збити. Просіяти борошно з розпушувачем акуратно перемішати з тестом. Викласти тісто на деко застрелений пергаментом. Розрівняти і випікати 12-15 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 С духовці. Після остудити, видалити папір і вирізати ялинки (будь-яку фігуру). Для кексу: Горіхи запекти в розігрітій духовці на 180 ° протягом декількох минут.
2. Остудити і подрібнити. Збити цукор, ванільний цукор і масло до пишної маси протягом 5 хвилин. Додати по одному яйця, щоразу добре збиваючи. Додайте апельсиновий сік, цедру, горіхи, злегка перемішати. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і ще раз Добре збити. Прямокутну форму для кексу вистелити пергаментом.
3. На дно форми вилити 2 ст. л тісто. Рівним рядом, щільно один до одного викласти ялинки і влити решту тіста. Випікати в розігрітій до 18 С духовці приблизно 50 хвилин (готовність перевірити шпажкою). Готовий кекс залишити ще на 5 хвилин у формі, після перевернути на решітку, видалити папір. Прикрасити за желанию.