Як зробити смачний Кекс з родзинками, інжиром, журавлини, вишні папайї і горіхами рецепт в духовці.
Інгредієнти
240г борошна
150гсл. масла
100г білого цукру
50г тростинного цукру
100 мл апельсинового соку
3 яйця
цедра 1 апельсина
1 пакет ванільного цукру
1.5 ч. ложки суміші спецій (кориця, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, імбир)
1/2 ч. ложки розпушувача
200мл темного рому або коньяку
200г сушеного інжиру
150г різнокольорових кумкватов
100г темного родзинок
100 г світлого родзинок
100г червоної і жовтої папайї
50г сушеної журавлини
50г в’яленої вишні
100г грецького горіха або мигдалю
Кекс з родзинками, інжиром, журавлини, вишні папайї і горіхами покроковий рецепт
1. Сухофрукти та цукати підготувати заздалегідь. Обдати окропом, воду злити, порізати на шматочки розміром з родзинки залити 150мл міцного алкоголю і настоювати від доби до 2-3 тижнів. Всі продукти мають бути кімнатної температури. Горіхи почистити від шкірки, обсмажити і порізати не дуже дрібно. М’яке масло, цукор, ваніль, збити до посветления.
2. Додати по одному яйця, продовжуючи збивати. Влити апельсиновий сік, додати цедру апельсина, збити. Із загальної кількості борошна відкласти 1.5-2 ст. ложки, решту борошно з’єднати з розпушувачем і спеціями, просіяти, частинами ввести в тісто, ретельно розмішуючи. Якщо в замочених цукатах залишилася рідина, відцідити її і додати в тесто.
3. Цукати змішати з 2 ст. ложками борошна. Потім з’єднати з горіхами і добре перемішати з тестом. Тісто розкласти по паперових формочках 7х17х4см, нічим не змазуючи. Якщо металеві форми, попередньо змазати їх сл. маслом і посипати борошном. Надлишки борошна струсити. Випікати в нагрітій духовці 45-60 хвилин (залежно від розміру форми) при температурі 170 градусов.
4. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити з тіста сухий. Гарячі кекси полити алкоголем, остудити, загорнути в пергамент, покласти в прохолодне місце і дати настоятися від доби до 2-3 недель.