Як смачно зробити Кіш з куркою і печерицями простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже смачно! І в бенкет, і в світ, як кажуть)))
Інгредієнти
ДЛЯ ТЕСТУ:
Борошно – 250 г
Вершкове масло (холодне) – 120 р
Яйце -1 шт.
Вода (холодна) – 40 мл
щіпка солі
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Велика цибулина 🧅 – 1 шт.
Готова куряча грудка (або м’ясо курки) – 250 р
Печериці – 250 г
Сир – 100 г
Вершки – 250 мл
Кіш з куркою і печерицями покроковий рецепт
1. Борошно порубати з холодним маслом (або натерти масло на тертці), додати яйце, щіпку солі і воду. Замісити еластичне тісто. Відкласти на півгодини в бік і накрити харчовою плівкою. Для начинки знадобиться готове м’ясо курки або куряча грудка (можна і варену яловичину взяти). М’ясо нарізати невеликими кубиками. Цибулину нарізати і обсмажити до золотистого кольору з 1 ст. л. оливкової масла.
2. Викласти цибулю до курки, а на гарячій сковороді (без олії) обсмажити нарізані пластинками печериці. Сир (це може бути будь напівтвердий сир на Ваш смак) натерти на тертці і додати до м’яса з цибулею (трохи сиру залишити для верху кіша). У вершки додати дрібку солі і свіжомеленого чорного перцю. Додати за смаком сушені трави (петрушку або чебрець) Духовку розігріти до 180*С. Беремо форму для випічки відкритих пирогів. Можна викласти пекарської папером (залежить від якості Вашої форми).
3. Тісто розподілити руками по дну форми і сформувати бортики… Наколоти тісто виделкою і запекти в духовці 15 хв. (можна без вантажу) По закінченні вказаного часу, на основу кіша викласти м’ясну начинку з цибулею і сиром. Злегка посолити/поперчити. Зверху викласти шар грибів. І розподілити поверх грибів залишки тертого сиру. Акуратно залити кіш вершками. Накрити форму з пирогом фольгою, зробити в центрі два надрізи і поставити кіш випікатися в духовку на 40 хв. Через 40 хв. зняти фольгу і продовжувати запікати ще 10-15 хв. до придбання золотистого кішем цвета.