Класична лазанья болоньєзе з соусом бешамель в духовці

Класична лазанья болоньєзе з соусом бешамель в духовці простий рецепт. Зробила вчора лазанью. Хотіла швиденько, з покупних аркушів. Але трохи промахнулася і купила листи, які потрібно варити 8 хвилин…
загалом, є будемо сьогодні, благо, лазанья, як будь рагу, від розігрівання стає тільки смачніше. Ну тобто, якщо знати принципи приготування м’ясного рагу і соусу типу бешамель (хоча нам відомі імена героїв, які без нього лазанью готують), багато чого можна приготувати без рецепта, як ми любимо.

Інгредієнти

На 500 г готових листів тесту

Для м’ясного рагу:
400 г м’ясного фаршу
50 г грудинки
2 черешка селери
½ цибулини
2 зубчики часнику
1 невелика морква
400 г нарізаних помідорів у власному соку
2 ч. л. цукру
50 мл молока
50 г твердого сиру
Оливкова олія
Сіль

Для соусу бешамель
500 мл молока
50 г вершкового масла
50 г борошна
мускатний горіх
сіль, перець

Класична лазанья болоньєзе з соусом бешамель в духовці покроковий рецепт

1. Грудинку наріжте дрібними кубиками. Цибулю, часник, моркву і селеру дрібно наріжте. ⠀ В сковороді нагрійте кілька ложок оливкової олії і обсмажте в ньому грудинку. Додайте овочі і готуйте, помішуючи, до м’якості. Додайте фарш. Безперервно помішуючи, обсмажте приблизно 5 хвилин. ⠀
2. Додайте помідори, перемішайте. Як тільки рагу закипить, додайте молоко, зменшіть вогонь і готуйте хвилин 30. ⠀ Налийте молоко в кухлик, зберігши приблизно півсклянки. Доведіть до перших ознак кипения.
3. Борошно змішайте з рештою молоком і додайте гаряче молоко, постійно заважаючи, поки не стане схожа на густий кисіль. ⠀ Вимкніть вогонь, вмішайте вершкове масло, посоліть, поперчіть, приправте мускатним горіхом. ⠀
4. На дно форми для запікання покладіть трохи м’ясного рагу. На рагу – листи тесту. Поверх тіста викладіть шар рагу – шар соусу – тертий сир. Повторіть шари, верхнім повинен бути шар соусу і сиру. ⠀ Запікайте в духовці при 180 С близько 40 минут.