Чиг кефте турецькі котлети з булгуру і сочевиці

Як смачно зробити Чиг кефте турецькі котлети з булгуру і сочевиці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Чиг кефте – ця різновид турецьких котлет, які вживаються в сирому вигляді. Звідси вони і беруть свою назву. Слово «чиг» в перекладі з турецької означає «сирі»

Інгредієнти

✅булгур -1 ст
✅Червона сочевиця -1/2 ст
✅ріпчаста цибуля-1
✅часник-1 зубчик
✅томатна паста-2 ст л
✅оливкова олія-50 мл
✅сіль
✅червоний перець
✅чорний перець
✅зелений лук
✅петрушка
✅лимон
✅листя салату

Чиг кефте турецькі котлети з булгуру і сочевиці покроковий рецепт

1. Сочевицю промиваємо й варимо до готовності повинно вийти пюре .. Булгур залити 2 склянками окропу, закрити кришкою і дати постояти 20 хвилин. В олії посмажимо цибулю додамо томатну пасту, червоний чорний перець … зелений лук Наріжемо, зелень.

2. Висипати в широкий посуд, додати булгур, сочевицю смажену цибулю необхідні приправи, сіль і добре перемішати. Протягом декількох хвилин місити тісто. Відриваючи від фаршу невеликі шматочки, стискати їх у руці, надаючи класичну форму чиг кефте.

3. Викласти в тарілку, попередньо встеливши її листям салату. Подають чиг кефте з лимоном якими поливають котлети безпосередньо перед вживанням. Чиг кефте можна вживати, загорнувши в лист салату або лаваш. Приємного апетиту 😋

Відео рецепт 👇