Вперше про лазіння я дізнався з Гарфілда і все мріяв спробувати 🤤 Класична лазанья з фаршем, листами і соусом бешамель в духовці домашня простий рецепт.
Інгредієнти
Інгредієнти для тіста:
Яйце куряче – 4 шт.
Борошно пшеничне – 400 р.
Сіль – 1/2 ч. л.
Олія соняшникова – 1 ст. л.
Інгредієнти для соусу
Болоньєзе:
Фарш яловичий – 750г
Лук червоний – 70 р.
Морква – 70 р.
Болгарський перець – 100 р.
Селера – 70 р.
Томатне пюре – 500 мл
Томатна паста – 1 ст. л.
Вино червоне сухе – 200мл
Італійські трави – 2 ч. л.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Сіль – за смаком
Чорний перець – за смаком
Інгредієнти для соусу
Бешамель:
Вершкове масло – 50 г
Борошно – 50 р.
Молоко – 600 мл
Сіль – 1/2 ч. л.
Перець – за смаком
Мускатний горіх – 1 ч. л.
Також, знадобиться сир моцарелла – 300 р.
Класична лазанья з фаршем, листами і соусом бешамель в духовці покроковий рецепт
1. Готуємо тісто по цьому рецепту (або купуємо готові листи для лазаньї):
Листи тесту для лазаньї в домашніх умовах своїми руками.
Листи тесту для лазаньї в домашніх умовах своїми руками.
2. Для соусу болоньєзе наріжемо дрібними кубиками всі перераховані овочі. Обсмажуємо овочі на оливковій олії 10 хвилин. Слідом додаємо фарш, добре перемішуємо розбиваючи всі грудочки, обсмажуємо поки не залишиться сирого фаршу. Додаємо томатне пюре і червоне сухе вино.
3. Тушкуємо соус мінімум 1.5 години, періодично підливаючи вино, або окріп по мірі необхідності. Для соусу бешамель розтопимо вершкове масло в сотейнику і обсмажимо в неї борошно до легкого горіхового смаку. Заливаємо холодною! молоком і активно помішуємо соус силіконової лопаткою або віночком. Варимо соус на помірному вогні до загустения.
4. Готовий соус можна накрити харчовою плівкою в контакт, щоб не заветривалось. Повернемося до тесту. Я приготував лазіння з 5ти шарів, в оригіналі готують з 6 ти. Розкачуємо тісто Тоненько і за трафаретом вирізаємо потрібний вам розмір під ємність приготування, вирізуйте на сантиметр менше, щоб тісто не стосувалося бортів, так як під час приготування тісто трохи увеличится.
5. Збираємо лазанью. На дно форми наносимо соус бешамель, потім лист лазаньї, болоньєзе, бешамель, моцарелу і так далі по верствам, поки не закінчаться листи. На останній шар викласти болоньєзе, бешамель, моцареллу.
6. Випікаємо лазанью 30-40 хвилин під фольгою при 180 градусів, після знімаємо фольгу і вже без фольги готуємо 20 хвилин для додання рум’яної скоринки. Готової лазіння даємо трохи охолонути, так вона буде краще тримати форму.
Відео рецепт 👇