Класичні імбирні пряники в домашніх умовах

Класичне новорічне частування яке наповнить будинок теплом і неповторним ароматом, і принесе радість усім його мешканцям) Сьогодні пропоную ознайомитися з рецептом тіста, але скоро буде і рецепт глазари. Готуємо класичні імбирні пряники в домашніх умовах майстер клас рецепт.

Інгредієнти

– цукор 200 гр.,
– вершкове масло-180 гр.,
– яйце куряче 2 шт.,
– мед 100 гр.,
– суміш спецій (кориця 2 ч. ложки імбир мелений 1,5 ч. ложки-мускатний горіх, гвоздика, перець духмяний по 0,5 ч. ложки)
– сіль щіпка,
– какао 2 ч. ложки,
– борошно 450-600 гр (тісто має бути м’яким, але не липнути)
– сода 0,5 ч. ложки,
– розпушувач 1 ч. ложка,

Класичні імбирні пряники в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Ставимо сотейник на вогонь і розтоплюємо вершкове масло, у процесі додаємо цукор, мед і спеції. Нагріваємо поки суміш не стане однорідною. Чекаємо поки суміш охолоне, вводимо яйця. У просіяне борошно додаємо сіль, соду, разрыхлитель.
2. З’єднуємо суміші і замішуємо м’яке тісто, борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше. Головне щоб тісто залишалося м’яким. Прибираємо тісто під плівку і кладемо в холодильник мінімум на 3 часа.

3. Розкочуємо пласт товщиною 4-5 мм (Краще відразу на пергаменті) Вирізаємо пряники. Випікати слід при 180 °C Час залежить від розміру, в середньому 6-8 хв. Смачного і веселого праздника.