Класичний голландський соус домашній

«Голландський соус – це розтоплене масло, яке збивають з жовтком, поки воно не випустить дух і не відправитися на небеса. Як зробити Класичний голландський соус домашній простий рецепт. Якщо подумати, кожен раз як пробуєш щось з неземним смаком, ти питаєш: “Що тут головне?”, і відповідь незмінно одне: “Масло”».©
Голландський соус – найвідоміший і водночас вселяє найбільший жах з усіх соусів, оскільки жовтки можуть згорнутися і зіпсувати всю справу. Однак коли ви пристосуєтеся, приготування голландського соусу буде займати не більше 5 хвилин.
Метод приготування голландського соусу я взяла у Джулії Чайлд, він трохи відрізняється від того, що ви могли зустріти раніше, але незмінно дає прекрасний результат. Важливо пам’ятати, що все потрібно робити повільно: повільно нагрівати жовтки і потім повільно вводити масло.

Інгредієнти

▫️1 жовток
▫️1 ч. л. води
▫️1 ч. л. лимонного соку
▫️Сіль
▫️50-70 гр розтопленого вершкового масла
▫️8 гр холодного вершкового масла
▫️8 гр холодного вершкового масла

Якщо робите голландський соус вперше, візьміть 50-55 гр розтопленого вершкового масла.

Класичний голландський соус домашній покроковий рецепт

1. Жовток збиваємо 1 хвилину до тягучої маси. Додаємо лимонний сік, воду і сіль. Збиваємо ще 30 сек. Кладемо перший шматок вершкового масла і не перемішуючи ставимо на водяну баню. ⠀

2. Вода на водяній бані повинна ледь кипіти, а вода ледь торкатися дна миски. Збиваємо до легкого загусання, на це піде 1-2 хвилини. Якщо між рухами віночка ви бачите дно каструлі, а сама суміш обволікає віночок, – жовтки досить загусли. ⠀

3. Знімаємо з вогню. Додаємо другу порцію холодного вершкового масла, вона зупинить процес приготування. Потім по краплі або 1/4 ч. л. вливаємо розтоплене вершкове масло. Кожну нову порцію додаємо тоді, коли жовтки повністю з’єдналися з попередньою. ⠀ Голландський соус готовий!

4. Він буде чудовою парою до страв з яєць, риби і овочів. Всі представники сімейства голландських соусів готуються також, але замість лимонного соку можна додати оцет і трави, апельсиновий сік, рибний бульйон з білим вином, додати до соусу або збиті вершки белки.

Відео рецепт 👇