Класичний Курник з куркою, картоплею і цибулею на сметані

Як зробити смачний Класичний Курник з куркою, картоплею і цибулею на сметані рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто
Вершкове масло 100 г
Борошно 250 г
Сметана 150 г
Сіль 1 ч. л. без гірки
Сода підлогу ч. л. без гірки

Начинка
Куряче м’ясо 300 р
Картопля 300 г
Цибуля порей 300 р
Петрушка маленький пучок
Сіль і спеції за смаком

Класичний Курник з куркою, картоплею і цибулею на сметані покроковий рецепт

1. Масло розтерти з борошном. Додати сіль, сметану з содою, і замісити м’яке і не липке тісто. Накрити і залишити поки готувати готуватися начинка.

2. Картоплю, м’ясо і цибулю нарізати на дрібний кубик. Посолити і додати спеції. Тісто розділити на 2 частини (більше і менше). Великий шматок розкотити і викласти у форму (у мене 27см в діаметрі і 3 см у висоту).

3. Рівномірно викласти начинку і накрити другим шматком раскатонного тесту. Краї защипнути. Зайве тісто прибрати. По центру зробити надріз. Змастити жовтком і готувати в розігрітій до 180С 1.20-1,30 минут.