Це він, той самий неймовірний ШОКОЛАДНИЙ торт, про який мріє будь шокоголик! Він обволікаючий, він насичений, він ШОКО…ну ви зрозуміли. Приберіть в бік горішки, карамельки і інші дрібниці – просто насолоджуйтеся багатим шоколадним смаком. Класичний шоколадний торт з кремом зі сметани і вершків простий рецепт.
Інгредієнти
Бісквіт:
Борошно – 200 г
Цукор – 260 р
Какао – 55 р
Сода – 5 р
Сіль – 2 г
Вершкове масло – 110 р
Гарячу каву – 125 р
Молоко – 125 г
Ванільна паста – 5 р
Яйця – 2 шт.
Крем:
Темний шоколад – 350 г
Вершки 33% – 430 р
Сметана 20% – 125 р
Сіль – 1/3 ч. л.
Класичний шоколадний торт з кремом зі сметани і вершків покроковий рецепт
1. 🍫 Бісквіт:
Всі просіяти сухі інгредієнти і добре перемішати. Прохолодне масло порубати кубиками, додати до сухої суміші і з допомогою міксера (насадка лопатка) об’єднати до стану дуже дрібної крихти. Змішати міцний гарячу каву з молоком і ввести в тісто, потім додати ваніль.
Всі просіяти сухі інгредієнти і добре перемішати. Прохолодне масло порубати кубиками, додати до сухої суміші і з допомогою міксера (насадка лопатка) об’єднати до стану дуже дрібної крихти. Змішати міцний гарячу каву з молоком і ввести в тісто, потім додати ваніль.
Слідом відправити яєчний меланж і заважати, поки тісто не стане шовковистим і однорідним. Розлити тісто по 2 формам діаметром 18-20 см і кілька разів постукати ними по столу, щоб на дні не утворювалися бульбашки. Випікати в розігрітій до 170°С духовці приблизно 30 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою і остудити на решетке.
2. Крем:
Шоколад об’єднати з вершками і розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами, кожен раз добре перемішуючи. У вас повинен вийти рідкий однорідний ганаш. Додати підсолену сметану і добре перемішати масу за допомогою лопатки. Дати крему охолонути до кімнатної температури, або поставити ненадовго в холодильник (~20 хв), щоб він трохи загустел.
Шоколад об’єднати з вершками і розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами, кожен раз добре перемішуючи. У вас повинен вийти рідкий однорідний ганаш. Додати підсолену сметану і добре перемішати масу за допомогою лопатки. Дати крему охолонути до кімнатної температури, або поставити ненадовго в холодильник (~20 хв), щоб він трохи загустел.
3. Збірка дуже проста: покласти перший шоколадний корж дном вниз, нанести шар крему. Другий корж покласти дном вгору (рівна сторона) і повністю покрити торт залишилися кремом. Самий класичний шоколадний торт готовий!