Класичний суп Шурпа з яловичини в каструлі

Як смачно зробити Класичний суп Шурпа з яловичини в каструлі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Шурпа. Ароматна, з насиченим наваристим бульйоном шурпа, ситна, але в теж час не важка. Краще всього для шурпи брати спинну частину і грудинку. У бульйон закладаємо м’ясо великими шматками, не відокремлюючи від кісток, так бульйон вийде більш міцним.
Дуже збагачує смак бульйону шалган (ріпа). Замість ріпи можна покласти не великий шматок капусти (буквально з долоню). Овочі ріжуться крупно, моркву шайбами у 2-4 див., а деякі ріжуть морква просто на 2-3 частини, картопля, болгарський перець на 4 частини. І обов’язково в кінці додаємо цибулю півкільцями і свіжу зелень – в ідеалі кінза або петрушка.

Інгредієнти

М’ясо (грудинка яловича) – 1 кг
Вода – 4 літри
Нут сухе – 1 склянка
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Ріпа – 2 шт
Морква велика – 1 шт
Стебло селери – 1 шт
Болгарський перець червоний – 1 шт
Часник – 4-5 зуб
Помідор – 1 шт
Картопля – 2-3 шт
Лавровий лист – 1 шт
Цукор – 1 ч. л
Паприка мелена – 1 ч. л
Зелень – 10 г
Сіль, перець – за смаком

Класичний суп Шурпа з яловичини в каструлі покроковий рецепт

1. Нут замочити холодною водою з вечора (на 10-12 годин). Води повинно бути в два рази більше обсягу нуту, потім процідити від води. У каструлю покласти м’ясо, залити холодною водою, дати закипіти, зняти пінку. Всипати помічений нут, покласти цілу цибулину і варити 1,5-2 години на невеликому огне.
2. Посолити бульйон за смаком. Покласти ріпу (цілком, якщо молода, або крупно нарізати), крупно нарізану моркву, селеру брусочками. Варити хвилин п’ятнадцять. Додати крупно нарізаний болгарський перець, помідор, цілі зубчики часнику, 3/4 частину цибулі півкільцями, варимо все хвилин десять.
3. Вийняти м’ясо з каструлі в окрему страву. Покласти в каструлю крупно нарізану картоплю (на 4 частини), варимо до готовності картоплі. В самому кінці додати паприку, лавровий лист, 1/4 частина цибулини півкільцями, цукор, паприку, сіль, перец.

4. Варимо хвилини дві, вимкнути вогонь. Дати супу постояти 10-15 хвилин. Подаємо суп в піалах – покласти всі види овочів, нут, залити бульйоном, покласти шматочки нарізаного м’яса і можна присипати зверху свіжою зеленью.