Кокосовий каррі з нутом, помідорами і морквою

Як зробити Кокосовий каррі з нутом, помідорами і морквою рецепт. Яскравий, ароматний і нескінченно пряний. Прекрасне блюдо для любителів гостренького і східних ноток. Звичайно, я не претендую на автентичність страви, але ось вам моя версія страви з соусом каррі) На 3 порції.

Інгредієнти

– нут 200 гр., (сирої)
– помідори черрі 8-9 шт.,
– цибуля 1,5 головки.,
– цибуля зелена 3 пера.,
– часник 3 зубчика,
– одна велика морква,
– перець зелений 1 шт.,
– суміш спецій для каррі 1 пакетик,
– кокосові вершки 240 мл,
– сіль/перець/цукор,
– 1-2 шт. перець чилі,
– вода 100 мл

Кокосовий каррі з нутом, помідорами і морквою покроковий рецепт

1. Нут замочуємо на ніч, або на 4-5 годин. Можна взяти готовий консервований нут, просто я його не дуже люблю. Варимо до готовності. Ріжемо цибулю, моркву, перець, часник можна досить крупно.
2. Смажимо з рослинним маслом на маленькому вогні до м’якості, коли вона стає золотистою, додаємо спеції і трохи їх прогріваємо. Додаємо ще трохи олії, закидаємо нут і ганяємо його трохи разом з овочами та спеціями, додаємо воду і кокосові сливки.
3. Готуємо 15-20 хв. на середньому вогні. Помідори черрі режим на дві половинки і закидаємо в сковорідку. Додаємо сіль/перець/цукор за смаком. Подавати страву краще за все з рисом басмати.