Корпусне тістечко Груша з глинтвеном простий рецепт. Ну що, друзі, осінь підкралася непомітно і дуже швидко. Вперше за довгий час в перші числа вересня вже хотілося кутатися в плед з гарячим напоєм і книгою) і десерти раптом захотілося робити м’якими, теплими, зігріваючими… зазвичай щоосені я повертаюся до пряним галетам і випічці, закручую коричні синабоны і печу инжирные пироги. Але цю осінь я б хотіла почати по-особливому.
Інгредієнти
На 6 груш:
⠀
Груша кубик – 125гр
Цукор – 17гр
Вино червоне напівсолодке – 100гр
Сік вишневий – 100гр
⠀
Пюре «Глінтвейн» – 265 гр
Пюре вишні – 70 гр
Цукор – 5 гр
Агар агар – 1 гр
⠀
Збитий ганаш «Апельсин – прянощі»
Білий шоколад (32%) – 97гр
Вершки 33% (1) – 70гр
Вершки 33% (2) – 117гр
Сироп глюкози – 13гр
Желатин 220 блюм – 2г
Вода для желатину – 12гр
Ванільна паста/насіння ванілі – обов’язково, без них ганаш буде зовсім не той
Цедра 1 апельсина
Кориця – 1гр
Корпусне тістечко Груша з глинтвеном покроковий рецепт
1. Груші нарізати кубиками приблизно 0,8х0,8 див. Слідкуйте за тим, щоб вони не були надмірно м’яким. З’єднати груші, цукор, червоне вино і вишневий сік. Довести до кипіння на середньому вогні, потім на повільному томити близько 40 хвилин. Після відкинути груші на сито і дати їм стечь.
2. Я залишила свої на ніч в маринаді і зробила це вже на ранок). З’єднати пюре «глінтвейн», пюре з вишні і цукор, нагріти масу до 45°. Додати агар-агар дощиком, перемішати і довести до кипіння. Кип’ятити на повільному вогні близько 2 минут.
3. Вилити масу в гастроємність і дочекатися її стабілізації. Пробити масу блендером і з’єднати з маринованою грушею. Начинку викласти у форму «сфери» діаметром, відповідним для ваших силіконових форм «груша» (у мене це 5см). Заморозить.
4. Далі в каруселі – https://www.instagram.com/p/CiUpOS0tn3J/
Відео рецепт 👇