Як зробити Коржі на кефірі з сиром і зеленню на сковороді рецепт 🧀. Такі коржі – це просто чудове доповнення до будь-якого застілля, шашликів, салатів, супів! А ще, як мені здається, це та відмінне самостійне блюдо, наприклад, для літнього вечора, разом зі свіжими овочами і келихом вина🤤. Якщо ви ще ніколи не готували щось подібне, то дуже рекомендую цей рецепт, на мій погляд, він дуже вдалий. А то в ресторані, якщо такі замовиш, принесуть один коржик, а тут виходить ціла велика стопка, ну око не може не радіти такому))))
А ще, хотілося поговорити не про їжу, та про всюдисущі відео Reels і масове божевілля ними. Що не пост, то міркування на їх рахунок. Я особисто веду себе, як буркотлива бабуся) Мені, по-перше, вони (як і Тикток) взагалі не подобаються і вся ця їхня естетика, не знаю, може з шкідливості не подобається🤷🏻♀️. По-друге, я бачу дійсно дуже мало гідного контенту, багато почали знімати тільки тому, що це тепер як би треба, відповідно якість залишає бажати кращого. І ось ти подивилася і думаєш, о боже, на що я витрачаю свій час.
Ну і по-третє, на освоєння і створення якісного матеріалу потрібно час, багато часу, а я і так майже весь свій час присвячую роботі або думок про неї, і не хочеться забирати його на 100% (тим більше, коли немає бажання цього робити), а хочеться залишити щось на пожити… Так що у мене поки їх не передбачається, принаймні до тих пір поки я не переїду і не буду жити в красі, там може руки самі потягнуться зняти процес створення кадру або просто апетитного сніданку, так що я не зарікаюся. А поки, гортаємо карусель і беремо рецепт коржів на озброєння, скоро вихідні
А ще, хотілося поговорити не про їжу, та про всюдисущі відео Reels і масове божевілля ними. Що не пост, то міркування на їх рахунок. Я особисто веду себе, як буркотлива бабуся) Мені, по-перше, вони (як і Тикток) взагалі не подобаються і вся ця їхня естетика, не знаю, може з шкідливості не подобається🤷🏻♀️. По-друге, я бачу дійсно дуже мало гідного контенту, багато почали знімати тільки тому, що це тепер як би треба, відповідно якість залишає бажати кращого. І ось ти подивилася і думаєш, о боже, на що я витрачаю свій час.
Ну і по-третє, на освоєння і створення якісного матеріалу потрібно час, багато часу, а я і так майже весь свій час присвячую роботі або думок про неї, і не хочеться забирати його на 100% (тим більше, коли немає бажання цього робити), а хочеться залишити щось на пожити… Так що у мене поки їх не передбачається, принаймні до тих пір поки я не переїду і не буду жити в красі, там може руки самі потягнуться зняти процес створення кадру або просто апетитного сніданку, так що я не зарікаюся. А поки, гортаємо карусель і беремо рецепт коржів на озброєння, скоро вихідні
Інгредієнти
Борошно 300 гр
Кефір 250 мл
Вершкове масло 70 гр
Цукор 1 чл.
Сіль 1/2 чл.
Сода 1/3 чл.
Великий пучок зелені – у мене це кінза, зелена цибуля, петрушка, м’ята і тархун
Сулугуні 250 гр
Сир сухий 100 гр.
Для соусу
Грецький йогурт 150 гр.
Огірок 1 шт
Оливкова олія 2 ст. л.
Сіль і перець
Коржі на кефірі з сиром і зеленню на сковороді покроковий рецепт
1. Розтопіть 50 гр. вершкового масла Кефір перелийте в миску і злегка підігрійте, він повинен бути теплим. Влити кефір масло і перемішайте, потім додайте соду і ще раз перемішайте. Просійте до рідких інгредієнтів борошно, додайте сіль і цукор і замісити еластичне, злегка липке тесто.
2. На наступному етапі, необхідно це тісто дуже добре вимісити, близько 6-7 хвилин, так воно стане ще більш еластичним і перестане липнути до рук. Накрийте його рушником і залиште на 30 хв відпочивати. В цей час займемося начинкою. Всю зелень добре промийте, видаліть жорстокі стебла (вони потім можуть порвати тісто) і дрібно нарубите.
3. Сир натріть на тертці і покладіть в миску, туди ж покладіть сир і зелень, посоліть, поперчіть і перемішайте. Якщо начинка здасться сухуватою, влийте до неї пару столових ложок кефира.
4. Готові тісто розділіть на 6-7 рівних частин і зробіть з них акуратні колобки. Кожен колобок розкочуйте діаметром приблизно 12 див. В центр кладіть 1,5 ст. л. начинки (з гіркою). смажимо на сковороде.