Пісочне тісто… соковита вишня… хрустка скоринка… ще і в 2 рази менше калорій, ніж в оригіналі – просто ідеально! А готується на раз-два👌🏼. Як зробити Кошики з вишнею з пісочного тіста рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
(на 6 шт.):
Для тіста:
✅ 70 г сиру
✅ 1 яйце
✅ 30 г м’якого вершкового масла
✅ 30 г цукру
✅ щіпка солі
✅ 200 г борошна (у мене 50/50 пшеничне і кукурудзяне)
✅ 1/3 ч. л. соди
Для начинки:
✅ 300 г вишні (заморожену – розморозити)
✅ 50 г цукру
✅ 30 г кукурудзяного крохмалю
КБЖУ на 1 шт. ~ 262/7/5/48
Кошики з вишнею з пісочного тіста покроковий рецепт
1. Тісто: Сир, яйце, вершкове масло, цукор і сіль пробиваємо блендером до однорідної консистенції. Додаємо борошно, соду і замішуємо м’яке, еластичне тісто. 1/3 тіста загорнути в пакет і прибираємо в морозилку.
2. З решти 2/3 тіста у форми для кексів формуємо 6 кошиків. ⠀ Начинку: З’єднуємо вишні, цукор, кукурудзяний крохмаль і перемішуємо. Доводимо до кипіння і, помішуючи, варимо пару хвилин до загустения.
3. Знімаємо з вогню, даємо охолонути і ще загуснути. ⠀ Наповнюємо кошики начинкою. Дістаємо тісто з морозилки, натираємо на крупній тертці і зверху посипаємо наші корзинки.
4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Приємного апетиту😘 ⠀
Відео рецепт 👇