Котлети пожарські з курки з сухариками правильні

Ніжні і вершкові курячі котлети. Соковиті і ароматні. В хрусткій скоринці з сухариків. Вони відрізняються своїм неперевершеним смаком і ароматом. ⠀ Як зробити котлети пожарські з курки з сухариками правильний і смачний рецепт простий. У Торжку все ще збереглася готель, де Дарина Пожарська готувала свої знамениті котлети, про яких писав Пушкін і які дуже сподобалися імператору Миколі I. Фантастично ніжні котлетки. З дуже простих інгредієнтів виходить прекрасне блюдо, яке обов’язково сподобається дітям і дорослим.

Інгредієнти

Куряче філе 650г
Батон білий (у фарш) 140г
Молоко 30 мл (залити батон для фаршу)
Вершки 10% 50 мл
Вершкове масло м’яке 70г
Чорний мелений перець щіпка
Сіль 0,5 чл
Кубики з м’якоті залишився батона 300г
Рослинна олія для смаження

Котлети пожарські з курки з сухариками правильні покроковий рецепт

1. М’якоть батона просочити молоком. Пропустити з курячим філе через м’ясорубку. Додати масло, вершки, перець і збити насадкою «весло» хвилин 10-15 або руками добре вимішуємо фарш, відбиваючи об стіл, щоб масло все втрутилося, а фарш став однорідним. ⠀

2. Зробити кубики хліба з м’якоті іншого батона і підсушити 10-15 хвилин при 180С духовці до легкого рум’янцю. ⠀ Сформувати котлетки і викладати на сухарі, обваляти з усіх боків. Обсмажити в сковорідці з олією на акуратною температурі, з двох сторін, трохи зарумянить.

3. Перекласти у форму для запікання і довести до готовності в духовці при 180 ° С 15 хвилин. Скоринки батона можна підсушити, подрібнити в крихту і використовувати в паніровці. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇