Котлети з картоплі, рису, грибів і часнику

Котлети з картоплі, рису, грибів і часнику простий рецепт 🥔 Ці котлетки дуже ситні і підходять для поста 🤗 Приготуємо разом? 🤝

Інгредієнти

картопля – 3-4 шт.;
рис – 1 склянка;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
гриби сушені або заморожені – 100 гр.;
часник – 2-3 зубчики;
борошно – 3 ст. л.;
сухарі панірувальні – 10 гр.;
сіль і перець – за смаком;
рослинна олія для смаження;
свіжа зелень для прикраси.

Котлети з картоплі, рису, грибів і часнику покроковий рецепт

1. Сушені гриби замочуємо на 2-3 години і відварюємо 30 хвилин, заморожені розморожуємо. Відкидаємо грибочки на друшляк, щоб стекла рідина, і ріжемо на маленькі шматочки; Картоплю очищаємо від шкірки, варимо до м’якості і перетворюємо на пюре або натираємо на крупній тертці;
2. Паралельно з картоплею потрібно зварити рис: промиваємо, заливаємо двома склянками води і тушкуємо на повільному вогні до випаровування води; чистимо Цибулину, дрібно рубаємо і смажимо з додаванням рослинної олії до м’якості і золотистого кольору; У мисці з’єднуємо всі ингредиенты.
3. Солимо і перчимо, додаємо борошно; З овочевої маси ліпимо невеликі овальні котлетки і обвалюємо в сухарях. Смажимо їх на розпеченій сковороді в рослинному маслі з двох сторін до апетитної скоринки; Готові котлети прикрашаємо рубаною свіжої зеленню і подаємо до столу.