Запечене курча в духовці з соусом чімічуррі Гордона Рамзі

Як смачно зробити Запечене курча в духовці з соусом чімічуррі Гордона Рамзі простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Для цього рецепта беруться курчата такого розміру, щоб одного вистачило на порцію.

Інгредієнти

на 6 порцій

6 невеликих курчат, распластанных «метеликом»
Оливкова олія
100 мл курячого бульйону
3 лимона, розрізати навпіл
Морська сіль і мелений чорний перець

Для соусу чімічуррі:
150 г цибулі-шалот, дрібно нарубати
50 г листочків петрушки
70 г свіжого зеленого перцю халапеньо, крупно нарізати (якщо любите гостре, залиште насіння, якщо немає – видаліть)
10 г листочків орегано
30 г шніт-цибулі, крупно нарізати
6-8 ст. л. оливкової олії extra virgin
Близько 1 ст. л. хересного оцту або за смаком
Соус табаско за смаком

Запечене курча в духовці з соусом чімічуррі Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 200 °С. Проткніть кожного курчати двома шпажками, щоб він залишався плоским. Проткніть першої шпажкою грудку і протилежне гомілка, потім повторіть з другої шпажкою, щоб вони хрестоподібно перетнулися. Змастіть курчат оливковою олією, посоліть і поперчите.
2. Для соусу чімічуррі змішайте в блендері цибулю, петрушку, халапеньо, орегано і шніт-цибулю і подрібніть або дрібно нарубаєте ножем і перемішайте. Додайте оливкову олію, хересний оцет, табаско, сіль за смаком, змішайте в пульсуючому режимі або перемішайте вручную.
3. Перевірте, чи вистачає приправ. Розігрійте барбекю або поставте сковороду-гриль на сильний вогонь. Коли барбекю або сковорода добре прогріється, викладіть курчат (можливо, доведеться смажити їх партіями) шкірою донизу і готуйте 3-4 хвилини до золотистого кольору. Переверніть і готуйте ще 3-4 хвилини. Перекладіть курчат на два дека, вливши в кожен по 50 мл курячого бульона.
4. Запікайте в духовці 15-20 хвилин – з готових курчат повинен виділятися прозорий сік. Дайте відпочити мінімум 5 хвилин перед подачею. Тим часом підсмажте на грилі половинки лимонів, розрізами вниз, протягом декількох хвилин, до появи темних полосок.
5. Подавайте курчат цілком, видаливши шпажки, щедро поливши соусом чімічуррі і доповнивши подпеченным лимоном.
6. COBET. Щоб распластать курча «метеликом», викладіть тушку на дошку грудкою донизу, ніжками до себе. Гострими кухонними ножицями або ножицями для птиці проріжте по обидва боки від куприка і далі, вздовж хребта. Переріжте реберця і відокремте хребет цілком. Розкрийте курчати, переверніть його і розплющите, з силою натискаючи зверху підставами ладоней.