Крем муслін для торта рецепт простий. Муслін – один з найвідоміших масляних кремів. Він одночасно щільний і повітряний, в міру солодкий і досить стабільний. Ділимося з вами дуже вдалим рецептом цього крему.
Інгредієнти
На 1 кг крему:
475 г молока 🥛 жирністю 3,2%
0,5 г ванілі
95 г яєчного жовтка (приблизно від 5 яєць)
145 г білого мелкокристаллического цукру
50 г кукурудзяного 🌽 крохмалю
240 г вершкового масла 🧈 жирністю 82,5%, при Т=+16/18°C
Крем муслін для торта покроковий рецепт
1. Молоко зі стручком ванілі і половиною цукру довести до перших ознак кипіння. ⠀Жовтки розтерти з цукром і крохмалем, влити гаряче молоко при безперервному перемешивании.
2. Перелити в сотейник і варити до потрібної консистенції (не перегрівати вище Т=85°C.) ⠀Перекласти крем у чистий сухий контейнер. Додати половину масла, перемішати до однородности.
3. Закрити плівкою в контакт і швидко охолодити до T=+20°C. ⠀Збити крем насадкою «віночок», малими порціями ввести другу порцію масла. ⠀ Краще всього використовувати відразу ж, до стабілізації масла.