Креветки в кунжутною скоринці, печеня пліч-чой і морквяний салат

Як смачно зробити Креветки в кунжутною скоринці, печеня пліч-чой, морквяний салат кимчи з імбирним соусом Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Чорний Рис:
1 чашка чорного рису, промитого в холодній воді
1 ¾ склянки води
1 чайна ложка овочевий або морський бульонной пасти (замість овочевого або креветочной бульйону)

Креветки в кунжутною скоринці:
2 столові ложки соєвого соусу або тамарі
2 столові ложки рисового оцту
1 чайна ложка кунжутного масла
2 зубчики часнику, натертих на тертці
Щіпка цукру
½ фунта (8 унцій) креветок, сирих, очищених і очищених від шкірки
1 яєчний білок, збитий
½ чашки насіння кунжуту (чорного, білого або змішаного)

Імбирний соус:
½ нарізаного жовтої цибулі (близько ¾ чашки)
1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
1,3-дюймовий шматочок імбиру, очищений і крупно нарізану, близько 3 столових ложок
2 столові ложки лимонного соку
¼ чашки соєвого соусу
1 чайна ложка цукру або меду
½ чайної ложки рисового оцту

Морквяний салат Кімчі:
½ чашки кімчі, нарізаного тонкими скибочками
1 велика морква, подрібнена
Збризніть рисовим винним оцтом
Невелика щіпка кошерної солі

Овочеве спекотне:
1 столова ложка рослинного масла
2 зубчики часнику, тонко нарізані
3 голови бебі бок чой
¼ качана напской або савойської капусти, нарізаною тонкими скибочками (близько 2 чашок)
1 столова ложка соєвого соусу
1 столова ложка устричного соусу
Мелений чорний перець
Кунжутне масло, збризнути

Нарізану зелену цибулю для гарніру
Листя кінзи для прикраси

Креветки в кунжутною скоринці, спекотне пліч-чой і морквяний салат покроковий рецепт

1. Приготуйте імбирний соус: Помістіть всі інгредієнти в блендер і збийте до отримання однорідної маси. Спробуйте на смак приправу і відрегулюйте по мірі необхідності. Відкладіть в сторону. Соус можна приготувати на три дні раніше терміну і зберігати в холодильнику в герметичному контейнере.
2. Приготуйте салат: Змішайте інгредієнти в невеликій мисці і відкладіть в сторону. Капусту можна приготувати за 1 день і зберігати в холодильнику в герметичному контейнері. Замаринувати креветки: У мисці середнього розміру збийте разом соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, часник і цукор. Покладіть креветки в миску і використовуйте ложку, щоб переконатися, що всі сторони просочені маринадом. Залиште маринуватися мінімум на 30 хвилин, помішуючи в середині. Чорний рис: Помістіть рис, воду і бульйонну пасту в каструлю середнього розміру з щільно закривається крышкой.
3. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім відразу зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте протягом 30 хвилин (або відповідно з вказівками на упаковці). Вимкніть вогонь і залиште під кришкою на 5 хвилин, перш ніж збивати виделкою. Закрийте кришку, щоб зберегти тепло. Після того, як креветки замаринуются, викладіть насіння кунжуту в неглибоку посуд. Перекладіть збитий яєчний білок в іншу неглибоку посуд. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Як тільки сковорода нагріється, додайте в неї близько 2 чайних ложок нейтрального масла і перемішайте, щоб воно покрылось.
4. Вийміть одну креветку з маринаду і дайте стекти надлишків, умочіть в яєчний білок, щоб покрити, а потім викладіть поверх насіння кунжуту. Ложкою або руками покрийте креветки з усіх боків насінням, злегка натискаючи, щоб вони прилипли. Перекладіть на гарячу сковороду і швидко обсмажте, щоб повторити з рештою креветками.
5. Нехай кожна креветка готується близько 30 секунд – 1 хвилини, поки вони не почнуть зворачиваться в формі літери C. Переверніть і обсмажуйте до золотисто-коричневого кольору, хрусткої скориночки і готовності, менше 1 хвилини з другої сторони. Перекладіть на тарілку і тримайте в тепле.
6. Овочеве спекотне: Відокремте листя пліч-чоя від стебел, потім тонко наріжте стебла по діагоналі, а листя розірвіть на дрібні шматочки. Розігрійте масло у великій сковороді (або воке) на середньому вогні і додайте часник, готуйте, поки краю не почнуть підрум’янюватися, близько 1 минуты.
7. Додайте капусту і стебла пліч-чоя, готуйте близько 1 хвилини, часто помішуючи. Додайте листя пліч-чой разом з соєвим і устричним соусами і трохи чорного перцю, перемішайте. Зніміть з вогню, як тільки листя зів’януть, і збризніть невеликою кількістю кунжутного масла.
8. Щоб зібрати, розділіть рис по тарілках. Викладіть в кожну миску обсмажену картоплю, потім капусту і креветки. Полийте зі всіх сторін імбирним соусом і посипте зеленою цибулею. Порада: Для вегетаріанського варіанту ви можете легко замінити креветки тофу.