Круасани з листкового дріжджового тіста з шоколадом

Як смачно зробити Круасани з листкового дріжджового тіста з шоколадом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. І не треба мені розповідати, що ви на дієті. Хм, а хто не на ній. І взагалі, пам’ятайте, хорошої людини повинно бути багато. А ми всі з вами дуже хороші і тому зараз дружно поставимо мені і підемо готувати ці супер – пупер бомбические булочки для вихідних. Пс. *Масло беремо найякісніше. Від цього залежить і якість тесту, і смак, і аромат. Готові заготовки можна накрити харчовою плівкою і на ніч прибрати в холодильник на холодну расстойку. Такі булочки виходять ще смачнішими, ну і дуже зручно – зараз можете зробити всі підготовки, а вранці до сніданку спекти.

Інгредієнти

Молоко 250 мл
Борошно 500 г
Яйце 1 шт
Рослинна олія 70 мл (в тісто)
Цукор 70 г
Сіль 2 г
Дріжджі свіжі 21 р
вершкове Масло-150г
Шоколадні смужки 150г

Круасани з листкового дріжджового тіста з шоколадом покроковий рецепт

1. Просіяти борошно в миску. Додати сіль і цукор. У теплому молоці розчинити дріжджі і разом з яйцем та маслом додати до борошна. Замісити гладке, не липке, але дуже м’яке тісто. Накрити і залишила до збільшення в два рази. Після выиесить, розділити на 10 частин. Розкачати кожну в коржик 20-22 см і промазала м’яким вершковим маслом.
2. Останній корж нічим не змащувати. Накрити плівкою і прибрати в холодильник як мінімум на годину. Після розкачати цю стопку великий квадратний або прямокутний пласт товщиною 2 мм Розрізати пласт на 2 частини з широкої сторони і нарізати на 12-14 прямокутників шириною 5см.

3. На підставі кожного покласти смужку шоколаду і загорнути в 2 обороту. Покласти ще одну смужку шоколаду і загорнути до кінця. Викласти на деко на растойку ще на 30 хвилин (я накрила плівкою і на ніч прибрала в холодильник). Змастити жовтком, посипати мигдалевими пластівцями і в розігріту до 190С духовку на 20 хвилин. Все!