Кунжутний домашній соус

Як зробити смачний Кунжутний соус домашній простий рецепт.

Інгредієнти

50гр кунжуту (або готової кунжутної пасти, тахін)
Зубчик часнику
1 ч. л. гірчиці (у автора heinz французька, без цукру)
Сіль за смаком (або місо-паста)
Сік 1/2 лимона/лайма
Вода
Суміш перців, за бажанням

Для більш вершкового смаку можна додати 50гр кешью.

Кунжутний соус домашній покроковий рецепт

1. Злегка підсмажуємо на сухій сковороді кунжут до легкої золотавості, потім подрібнюємо в кавомолці насіння або блендере.
2. Додаємо інші інгредієнти, солоність і кислоту регулюйте по своєму смаку.
Воду додаємо поступово, поки не отримаємо потрібну консистенцию.
3. Можна вимішувати вручну, або в блендері (але кунжут подрібнюємо спочатку окремо)
З готової кунжутною пастою звичайно всіх швидше і потрібна тільки ложка!