Домашній Курча тютюну з скоринкою і картоплею на сковороді під пресом простий рецепт 🍗 Вирішив я якось спонтанно приготувати курчати тютюну в гірській місцевості і зняти весь цей процес для вас 🥰 Беріть рецепт на замітку і готуйте для себе і своїх близьких.
Інгредієнти
•Курча – 1 шт. (~700 р.)
•Сіль – 1 ч. л.
•Паприка – 1 ч. л.
•Хмелі Сунелі – 1 ч. л.
•Коріандр – 1/3 ч. л.
•Зіра – 1/3 ч. л.
•Часник – 2 зуб.
•Молода картопля – 500 р.
•Зелень асорті – невеликий пучок
•Цибуля ріпчаста – 1 шт.
•Вершкове масло – 50 р.
Курча тютюну з скоринкою і картоплею на сковороді під пресом покроковий рецепт
1. насамперед необхідно підібрати тушку курчати вагою 500-700 грамів, не більше. Розділимо по грудині курку навпіл і легкими ударами відбиваємо тушку з двох сторін, щоб курча став плоским і смажилося рівномірно, але сильно не захоплюйтеся. Плівки, жилки і згустки крові слід обов’язково удалить.
2. Далі потрібно натерти тушку сіллю і спеціями з усіх боків, можна додати невелику кількість рослинного масла, щоб спеції краще розподілилися. Також можете використовувати аджику і сметану, але в цей раз я приготував найпростіший варіант, походный.
3. Смажиться курча на вершковому або топленому маслі і укладається на сковороду внутрішньою стороною вниз, а зверху розміщується вантаж. Смажити потрібно на сильному вогні під важкою кришкою 20 хвилин з кожного боку. Я перевертав тушку кожні 10 минут.
4. На гарнір я вирішив приготувати звичайну смажену картоплю, тут вже у кожного знайдеться свій улюблений варіант приготавления. Я нарізав картоплю на скибочки, приправив улюбленими спеціями і посмажив на рослинному маслі до золотавої корочки.
5. Тушку курчати ділимо навпіл по хребту викладаємо на тарілку, а поруч картоплю, зверху присыпем цибулею і зеленню, гарним доповненням буде томатний або сметанний соус.
Відео рецепт 👇