Риба тріска в морквяному маринаді

Не знаю, чому я досі не показала це блюдо в блозі, адже в дитинстві воно було одним з моїх улюблених)) Як зробити Рибу тріску в морквяному маринаді рецепт простий.

Інгредієнти

Тріска філе – 600гр.
Морква велика – 2 шт.
Цибуля – 2шт.
Селера – 10см.
Петрушка – 5-6 гілочок
Перетерті помідори – 200мл. (можна замінити томатною пастою, 2ч.л. розбавити в 150мл.води)
Білий винний оцет – 1ч.л.
Гвоздика – 1шт.
Цукор – 1/2ч.л.
Сіль, перець за смаком

Риба тріска в морквяному маринаді покроковий рецепт

1. Нарізаємо цибулю, селеру, а моркву натираємо на крупній тертці. ⠀ Обсмажуємо цибулю, додаємо до нього селера, потім моркву, солимо, вливаємо приблизно півсклянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо все разом хвилин 10.

2. Потім додаємо перетерті помідори, оцет, цукор, перець, гвоздику, все перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10. ⠀ Тим часом тріску промаківающімі паперовим рушником, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в сотейнику з рослинним маслом до невеликої скоринки з двох сторін. ⠀

3. Потім зверху викладаємо готовий маринад, накриваємо кришкою і тушкуємо разом ще хвилин 10. ⠀ Подаємо рибу в маринаді з картопляним пюре або рисом. ⠀ Це дуже смачно!

Відео рецепт 👇