Курка пірі пірі

Як зробити курку пірі пірі рецепт простий.

Інгредієнти

100 г цибулі, 2 зубчики часнику, 2 ч. л. сушеного орегано, 1 ст. л. гострого соусу 🌶 (або 1 перчик чилі сушений, за бажанням) і 100 г оливкової олії – скласти все в подрібнювач/блендер і на середній швидкості подрібнити до стану «невеликі шматочки»)))

Курка пірі пірі покроковий рецепт

1. 8-9 курячих гомілок (з шкірою) ретельно змастити отриманою ароматною сумішшю, масажуючи кожну гомілку 🍗🍗🍗 Скласти в широкий посуд, накрити плівкою і поставити в прохолодне місце мінімум на 2 години (можна і на ніч в холодильник). 👍🏻 Перед приготуванням дістати курку з заздалегідь холода.
2. Духовку розігріти до 200*С. Викласти курку у форму для запікання; частина маринаду зберегти. Посолити, трохи поперчити гомілки і запікати в гарячій 🔥 духовці 40-45 хв. на середньому рівні. Час від часу перевертати гомілки для рівномірного приготовления.
3. В невеликому сотейнику хвилин 10 готувати залишився від курки маринад Пірі Пірі, помішуючи. Готову курку полити гарячим соусом Пірі Пірі. Я подаю з вареним рисом 🍚 і традиційним для цієї страви каррі з стручкової квасолі. 😉👍🏻