Курка в кисло-солодкому соусі маринаді з апельсином на сковороді простий рецепт.
Інгредієнти
– курка (ніжки, стегна, крила)
750 гр.
– 1 шт. апельсин
– часник 3-4 зубчики
– імбир свіжий шматочок розміром з половину волоського горіха або сухий імбир 1 ч. ложка
– спеції для курки, за смаком 1 -2 ч. ложки
– перець гострий червоний за смаком (у мене 1 ч. ложка)
– мед 1 ст. ложка
– соєвий соус-3 ст. ложки
– сіль за смаком
– чебрець свіжий невеликий пучок або сухої 1/2 ч. ложки
Курка в кисло-солодкому соусі маринаді на сковороді покроковий рецепт
1. Шматки курки промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. З апельсина віджимаємо сік. (Цедру я попередньо зняла дрібної теркою і використовувала для випічки 😋) В сік додаємо всі інші інгредієнти для маринаду: тертий імбир і часник, спеції, мед, соєвий соус і листочки свіжого тимьяна.
2. Так як я використовувала приправу для курки, в якій вже містилася сіль, додатково я вже не солила. Спробуйте на смак маринад і, при бажанні, досоліть його. Перемішуємо маринад і занурюємо в нього шматки курки мінімум на 2 години. Через кожну годину перевертаємо курку в маринаде.
3. По закінченні часу викладаємо шматки курки на сковороду, заливаємо маринадом і готуємо під кришкою на невеликому вогні 20 хвилин з кожного боку. Або ставимо в духовку на 1 годину при 190-200 градусів. На гарнір рекомендую розсипчастий довгозерний рис 🙂