Кутя з рису з родзинками, курагою, маком та горіхами

Як зробити смачну Кутю з рису з родзинками, курагою, маком та горіхами на поминки рецепт простий.

Інгредієнти

Загальна вага ~730 грам
КБЖУ на 100 грам ~196,3/5/6,7/29

• 150 р. бурого рису (нешліфованого)
• 60 р. родзинок
• 60 гр. кураги
• 40 р. маку
• 40 г будь-яких горіхів (ісп. пекан)
• 30 р. арахісової пасти (за бажанням)
• підсолоджувач (за бажанням, ісп. 30 р. эритритола)

Кутя з рису з родзинками, курагою, маком та горіхами покроковий рецепт

1. До рису додати 500 мл води і поставити на вогонь. Варити рис на середньому вогні з моменту закипання 30-40 хвилин. Періодично заважати. Рис повинен повністю приготуватися, однак повинно залишитися трохи води, зняти з плити і дати охолонути. ⠀ Мак висипати в ємність, додати підсолоджувач, у мене 30 р. эритритола, можна не додавати, сухофрукти дадуть достатню сладость.
2. Мак залити 100 мл. кип’ятку, накрити кришкою і залишити приблизно на 15 хвилин. Сухофрукти залити окропом на пару хвилин, потім курагу нарізати на невеликі шматочки. Горіхи нарізати, можна використовувати будь-які, також можна обійтися без арахісової пасти, якщо у вас її нет.
3. До маку не зливаючи рідину, додати арахісову пасту, збити заглибним блендером до тих пір, поки мак не почне біліти. Всі готові інгредієнти додати до рису, перемішати і дати настоятися кілька годин. ⠀

4. Щоб зменшити калорійність, можна не використовувати арахісову пасту і додасть меншу кількість сухофруктів, тут все індивідуально. ⠀ Приємного аппетита!