Квашена капуста швидкого приготування за 3 дні простий рецепт. Виходить ідеальна, хрустка і дуже смачна ) Можна зробити відразу 2 банки, т. к. капусточка прекрасна і закінчується швидко. Дешевше і краще покупної, звичайно) Солити/квасити можна і одну банку. Можна капусту вкривати часточками яблук або брусниці, для різноманітності) Можна додати моркву (але вона фарбує злегка капусту, як і брусниця, хоча з ними теж смачно)
Інгредієнти
На 3 літрову банку йде 3-4 кг білокачанної капусти
1 год л насіння кмину або сухого кропу
5 літрів холодної води. Розчинити 1 склянку солі і 1/2 склянки цукру
Квашена капуста швидкого приготування за 3 дні покроковий рецепт
1. Дрібно шаткуємо капусту (беремо щільний осінній качан). У відро або таз налити 5 літрів холодної води. Розчинити 1 склянку солі і 1/2стакана сахара.
2. Порціями опускаємо капусту на 7-10 хвилин, потім добре віджимаємо і щільно утрамбовується в банку (посипаючи кмином або кропом іноді). Ставимо банку високу миску, залишаємо в кімнаті на три дня.
3. Іноді випробовуємо, коли смак стане досить квашеним, прибираємо в холодильник, закривши кришкою. Подаємо з запашним соняшниковою маслом.