Найбільш спостережливі помітили сливи на столику ☺️ Кисло солодкий пиріг зі сливами і крихтою простий рецепт в духовці. Взагалі обожнюю їх свіжими, соковитими кисло-солодкими і в пирогах вони теж хороші 👌 Зливу з кардамон і цедрою апельсина – улюблене поєднання ароматів 🤍 Тут в одному пирога поєднується шоколадне і ванільне тісто, сливи і солодка пряна крихта…майже торт ))
Інгредієнти
КОРЖ
3 яйця З
180 г цукру
100 мл рослинного масла
200 р сметани
240 г борошна
10 г розпушувача
10 г какао-порошку
щіпка солі
КРИХТА
Борошно пшеничне (можна замінити частину на горіхову) 50г
Цукор-50г
Масло вершкове (холодну) 25г
Кориця/кардамон щіпка
СЛИВИ
(залежить від розміру плодів і діаметра пирога)
необхідно, щоб половинки закрили всю поверхню
приблизно 300г
Кисло солодкий пиріг зі сливами і крихтою покроковий рецепт
1. Збити яйця з цукром в пишну масу, додати сметану і акуратно перемішати. Окремо змішати борошно з розпушувачем і додати цю суміш до яєць. Перемішати віночком, влити масло.
2. Розділити тісто на дві частини (я люблю залишати світлого трохи більше, приблизно, 3:1), меншу – додати какао і добре розмішати вінчиком. Форму змастити маслом і обсипати борошном. В центр по черзі викладати світле і шоколадне тесто.
3. Зверху покласти половинки слив зрізом вниз і присипати крихтою.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 40 хвилин – годину, до сухої дерев’яної шпажки. Чим нижче буде пиріг і більше в діаметрі, тим швидше выпекается.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 40 хвилин – годину, до сухої дерев’яної шпажки. Чим нижче буде пиріг і більше в діаметрі, тим швидше выпекается.