Як зробити Китайські листкові булочки рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Інгредієнти для тіста:
Борошно – 300 г
Вода – 150 мл
Рослинна олія (без запаху) – 20 мл
Інгредієнти для намазування:
Борошно – 45 р
Сіль – 6 г
Рослинна олія (без запаху) – 45 мл
Часниковий порошок (факультативно) – 1, 5 ч. л.
Інгредієнти для оформлення верху:
Жовток – 1 шт.
Кунжут – близько 1, 5 ст. л.
Китайські листкові булочки покроковий рецепт
1. Помістіть в миску борошно, зробити в ній воронку і влийте туди воду і рослинну олію. Збираючи борошно по краях, з силою притискайте його до рідини, щоб утворилося тісто. Як тільки збереться грудку, дістаньте його з миски і півтори-дві хвилини помісіть на робочій поверхні. Потім розділіть тісто на дві однакові частини, накрийте і залиште на 20 хвилин для розвитку клейковини. Тим часом приготуйте намазки. З’єднайте в невеликій мисці борошно, сіль, воду і часниковий порошок. Перемішайте. Далі візьміть на роботу одну частину тіста розкачайте його в пласт розміром 40 на 25 сантиметров.
2. Використовуйте силіконовий килимок, тоді борошно для подпыла не потрібно. Час від часу піднімайте тісто, щоб воно не прилипло до килимка. Тісто слухняне і еластичне, працювати з ним дуже легко. Розподіліть по всій поверхні половину намазки. Найзручніше діяти руками. По довгій стороні скрутіть тісто в рулет. Не обов’язково робити його щільним. Шов защипывать не потрібно. Трохи подкатайте рулет, щоб вирівняти за толщине.
3. Розріжте заготовку на п’ять однакових шматочків. Візьміть один, покладіть швом вгору і розкачайте в прямокутник довжиною близько 14 сантиметрів. Підніміть протилежні короткі краю і зведіть їх в центрі. Поверніть заготовку на 90 градусів. Знову розкачайте її в прямокутник довжиною близько 14 сантиметрів і знову зведіть в центрі короткі протилежні краї. З допомогою качалки сформуйте цей прямокутник на 12 6 сантиметров.
4. Дійте, поки не закінчиться тісто. Таким чином у вас вийде 10 булочок. Перекладіть вироби на деко, застелений пекарської папером, змастіть збовтаним жовтком і посипати кунжутом. Надішліть заготовки в заздалегідь розігріту до 190 градусів Цельсія духовку. Печіть близько 15 хвилин. Гарячі булочки прикрийте рушником, щоб зм’якли. До нових зустрічей!