Лазанья болоньєзе з фаршем та сиром у духовці простий рецепт. Лазанья – це соус болоньєзе + соус бешамель (білий соус) + листи пасти + сир! Блюдо, яке я готую вже дуже багато років. Я пробувала його по всьому світу, і , скажу вам чесно – цей рецепт простий і невигадливий, самий смачний. Вийде у кожного з вас
Інгредієнти
Листи пасти для лазаньї
Яловичий фарш – 280 гр
Морква – 1 шт
Цибуля – 2 шт
Протерті помідори або томатний соус для пасти – 500 мл
Вода – 200 мл
Молоко – 500 мл
Вершкове олію – 2 ст ложки
Борошно – 2 ст ложки
Сир – 100 гр
Сіль
Лазанья болоньєзе з фаршем та сиром у духовці покроковий рецепт
1. Нарізаємо цибулю, моркву і обсмажуємо. Викладаємо фарш і обсмажуємо разом до готовності. Додаємо протерті томати, воду, спеції (орегано, базилік), свіжий розмарин, солимо і уварюють на слабкому вогні. Уварюємо стільки, скільки у вас є часу. Я готувала приблизно час.
2. Якщо соус буде сильно густіти, додайте ще води або бульйону в процесі. Готуємо бешамель: розтоплювання вершкове масло, з’єднуємо з борошном, перемішуємо, вливаємо половину молока, перемішуємо (можна використовувати віночок) і коли маса загусла, вливаємо інше молоко.
3. Уварюють до густої консистенції, як на відео. Злегка посолити. Збираємо лазанью: шар соусу бешамель, листи пасти (варити не треба!), болоньєзе, бешамель – і так повторюємо 2-3 раза.
4. Ще шар болоньєзе, бешамель і зверху сир. Відправляємо в розігріту до 200′ духовку на середній деко, режим верх низ, на 20-25 хвилин. Розмір вашої лазаньї регулюєте тільки ви – можна зробити більше соусів, вот.
Відео рецепт 👇