Як зробити Лазанью з готовими листами і фаршем рецепт простий.
Інгредієнти
на форму~ 30х20 см:
Соус Болоньєзе:
600 г фаршу (у мене курячий)
1 велика морква
1 великий цибулю
500 г томатів нарізаних без шкірки
3 зубчики часнику
2 ст. л. томатної пасти + 500 мл води
масло, сіль, перець, орегано
соус «Бешамель»:
1 уп (900 мл) молока
2 ст. л. борошна
50 г вершкового масла
сіль, перець, мускатний горіх, щіпка орегано
300 г сиру (російський, моцарелла)
~50-100 г пармезану
листи «Лазаньї» ~1/2 уп
Лазанья з готовими листами і фаршем покроковий рецепт
1. Болоньєзе: нарізаємо кубиками цибулю, моркву, дрібно – часник. У велику сковороду наливаємо олію, підсмажуємо овочі на помірному вогні до м’якості. Додаємо фарш, у мене курка, і перемішуємо його з овочами розбиваючи грудочки фаршу, додаємо томати, томатну пасту+воду, сіль, перець, орегано, і тушкуємо під закритою кришкою на маленькому вогні ~30-40 мин.
2. Знімаємо з вогню. Бешамель: в каструльку з товстим дном кладемо масло, розтоплюємо його, додаємо борошно, перемішуємо. За трохи додаємо молоко і добре перемішуємо вінчиком/лопаткою, повинна бути гладка однорідна консистенція соусу. Варимо на помірному вогні до загусання, солимо, додаємо в кінці щіпку мускатного горіха щіпка орегано.
3. Знімаємо з вогню. Листи: відварюємо в киплячій підсоленій воді з ложкою масла від 2-х до 5 хв. Натираємо і нарізаємо сир. Збираємо лазанью. Форму змащуємо двома ложками бешамеля, зверху викладаємо відварені листя. На них болоньєзе 4 ст. л., бешамель 3-4 ст. л., посипаємо сиром, так і всі наступні шари, на висоту формы.
4. На останній шар зверху я виклала бешамель, посипала пармезаном і злегка твердим сиром і додала моцарелу. Печемо при 180 градусах – 40-45 хв, до легкої рум’яної скоринки. Готової лазаньї дайте відпочити і нарезайте.
Відео рецепт 👇