Лечо з болгарського перцю, помідорів, цибулі і цукру на зиму

Лечо з болгарського перцю, помідорів, цибулі і цукру на зиму в банках простий рецепт.

Інгредієнти

Перець болгарський 2,5 кг
Томат 1 літр
Масло рослинне 0,5 склянки
Цукор 1 стакан (склянку використовую 250 мл, звичайний гранений стакан)
Сіль 1 ст ложки
Оцет 0,5 склянки
Часник 1,5 головки
Гіркий перець 3 шт
Зелень

Вихід: 6 шт -0,5 ; 1 шт 0,7

Лечо з болгарського перцю, помідорів, цибулі і цукру на зиму покроковий рецепт

1. Перець помити, нарізати кубиками. Приготувати томат будь-яким зручним для вас способом. Я роблю на блендері. Далі у велику каструлю додаємо томат, рослинне масло, цукор, сіль кип’ятимо 15 минут.

2. Додаємо оцет, кип’ятимо 5 хв. Далі частинами додаємо перець, гіркий перець, часник (дрібно). З моменту закипання варимо 10 хв (головне не переварити) і постійно помешивать.

3. Розкласти лечо в стерилізовані банки, пересипаючи зеленню. Закатати або закрутити стерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном і “обгорнути” (в теплі речі) до повного охолодження. Зберігати лечо в темному прохолодному месте.