Готуємо Лечо з болгарського перцю з помідорами, морквою і цибулею рецепт простий. До речі, не існує єдиного рецепту лечо, так як всі готують його по-своєму. Незмінним і обов’язковим є наявність трьох видів овочів: болгарського перцю, ріпчастої цибулі і помідорів! Ну а ми з мамою-свекрухою випробували ось такий рецепт вчора. Вийшло дуже смачно, рекомендую всім спробувати!😍
Інгредієнти
10 кг помідорів ⠀
4 кг болгарського перцю
1 кг моркви
1 кг ріпчастої цибулі
1 склянка цукру
4-5 ст. л. солі (додавайте по вашому смаку)
600 мл соняшникової олії
3-4 головки часнику
Чорний запашний перець горошком за вашим смаком
3-4 лаврових листа
Кріп (шапочки)
175-180 мл оцту 6%
Будь-яка зелень за вашим бажанням
Лечо з болгарського перцю з помідорами, морквою і цибулею покроковий рецепт
1. Помідори подрібнити за допомогою м’ясорубки, або блендера. ⠀ Перець нарізати кубиками або поздовжньо. ⠀ Моркву натерти соломкою. ⠀ Цибулю нарізати півкільцями. ⠀ Помідори, довести до кипіння і варити їх приблизно 20-25 хвилин. ⠀
2. Додати цукор, сіль, овочі і кріп. Сіль додавайте по вашому смаку, ми додали 5 столових ложок. Далі – масло, запашний перець, лавровий лист і дрібно нарізаний часник. ⠀ Варити все до тих пір, поки овочі не пом’якшаться. ⠀
3. Приблизно за 15 хвилин до готовності влити оцет. ⠀ Кріп необхідно витягнути і викинути. ⠀ Простерелизовать Банки. ⠀ Розлити лечо по банках, закатати їх. Коли лечо охолоне, прибрати в прохолодне место.
Відео рецепт 👇