Як зробити Лимонні тарталетки з меренгою і ганашем рецепт простий. Не кисла і не солодка , все в міру . За рахунок такої відсадження меренги виходить небагато , але об’ємний вигляд зберігається. Рецепт Шу також є нижчою в стрічці (аж 3 рази). Якщо не хочете використовувати Шу, то можна взяти форму півсфери 5-6 см і наповнити їх кремю і заморозити.
Інгредієнти
На 6 тарти 8см:
Кремю:
75 грам соку лимона
75 грам жовтків
1 яйце
75 грам цукру
90 грам вершкового масла
2 г желатину (замочити у 8 грамах води)
Ганаш:
80 грам білого шоколаду
50 грам вершкового масла
120 грам вершків 33%
Сік і цедра 1 лимона ~40 грам
4 г желатину (замочити в 16 грамах води)
Меренга:
80 грам цукру
80 грам білків
Щіпка солі та лимонної кислоти
Лимонні тарталетки з меренгою і ганашем покроковий рецепт
1. Кремю:
Сік лимона, цукор , жовтки і цукор заварюємо , додаємо желатин, даємо охолонути 5 хвилин, пробиваємо блендером з вершковим маслом до однорідності. Наповнюємо Шу. Охолоджуємо 1-2 години холодильнике.
Сік лимона, цукор , жовтки і цукор заварюємо , додаємо желатин, даємо охолонути 5 хвилин, пробиваємо блендером з вершковим маслом до однорідності. Наповнюємо Шу. Охолоджуємо 1-2 години холодильнике.
2. Ганаш:
Вершки нагріваємо, розводимо в них желатин, виливаємо на шоколад з маслом, об’єднуємо, в кінці вливаємо сік лимона. Наповнюємо тарти. Даємо стабілізуватися 2 години холодильнике.
Вершки нагріваємо, розводимо в них желатин, виливаємо на шоколад з маслом, об’єднуємо, в кінці вливаємо сік лимона. Наповнюємо тарти. Даємо стабілізуватися 2 години холодильнике.
3. Меренга:
Цукор нагріваємо з білками до повного розчинення цукру на водяній бані. Збиваємо до щільних пік. Відсаджуємо з допомогою насадки лепесток.
Цукор нагріваємо з білками до повного розчинення цукру на водяній бані. Збиваємо до щільних пік. Відсаджуємо з допомогою насадки лепесток.
4. За бажанням обпалюємо горелкой.
Відео рецепт 👇