Лимонні тістечка з чорничним кулі і меренгою італійської

Як зробити Лимонні тістечка з чорничним кулі і меренгою італійської рецепт простий. Вам це здасться неймовірним, але для того, щоб зробити десерт гідний подачі мішленівського ресторану вам не треба вмирати на кухні, відточуючи майстерність роками. Адже тепер у вас є рецепт лимонних тістечок 🍋🔥 Все що вам потрібно це вміти готувати два простих крему і мати силіконові форми півсфери двох розмірів. Активну час приготування не займе більше години, а десерт запам’ятається вашим гостям назавжди.

Інгредієнти

Чорничне кулі
200 р чорничного пюре
70 г цукру
2 г листового желатину 180 bloom
5 г NH пектину
5 мл соку лимона

Лимонний курд
Крем лимонний курд для торта

Флокаж
120 г білого шоколаду
120 г какао масла

Італійська меренга
200 р цукру
80 г води
100 г білка

Лимонні тістечка з чорничним кулі і меренгою італійської покроковий рецепт

1. Чорничне кулі
Замочіть желатин в холодній воді. Змішайте цукор з пектином. Поставте сотейник з пюре на плиту, нагрійте до 35С, тонкою цівкою всипте пектин з цукром і, постійно заважаючи, доведіть до кипіння. Проваріть 30 секунд, не перестаючи заважати. Зніміть з плити і влийте лимонний сік. Додайте набряклий желатин. Розлийте готове кулі в силіконову форму з осередками півсферами діаметром 3 див Відправте в заморозку.
2. Приготуйте лимонний курд за описом з поста нижче. У ще гарячий курд, до того, як протріть його через сито, додайте 2 г листового желатину силою 180 bloom. Не забудьте попередньо замочити желатин. Розкладіть лимонний курд в силіконову форму з осередками півсферами діаметром 5 см, заповнюючи клітинки на половину. Вставити всередину півсфери з кулі і заморозьте. Заморожені півсфери вийміть з форми, газової пальником нагрійте плоскі боку двох півсфер і з’єднайте в сферу. Повторіть з усіма заготовками.
3. Флокаж
Розтопіть шоколад. В окремій мисці розтопити какао масло. З’єднайте обидві рідини. Робоча температура флокажа 27С.

4. Італійська меренга
Об’єднайте цукор і воду. Відправте на плиту. Коли температура карамелі досягне 110С, почніть збивати білок до щільної піни. Коли температура карамелі досягне 121С, збавте швидкість міксера до мінімальної і тонкою цівкою влийте карамель на білки, продовжуючи збивати. Збільшіть швидкість до середньої і збивайте білки до середніх піків приблизно 4-6 минут.

Відео рецепт 👇