Морквяний кекс вологий з сушеної журавлиною

Як смачно зробити Морквяний кекс вологий з сушеної журавлиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Багато моркви, дуже вологий, не нудотний.

Інгредієнти

Морква терта – 300 г
Яйце куряче – 200 г
Цукор білий дрібний – 130 р
Масло рослинне без запаху – 135 р
Борошно пшеничне в/с – 250 г
Розпушувач – 10 г (Ін. Откер)
Кориця – 2 г (0,5 ч. л.)
Спеції – 4 г (1 ч. л.)
Журавлина сушена – 150 г

Морквяний кекс вологий з сушеної журавлиною покроковий рецепт

1. Борошно змішати з розпушувачем і спеціями. Просіяти для кращого розподілу розпушувача. ⠀ Моркву натерти на дрібній тертці. ⠀ Яйця злегка збити з цукром. Міцна піна не потрібна. Цукор повинен розчинитися. В яєчно-цукрову масу влити масло, ретельно перемішати, зробити емульсію. ⠀ Всипати половину сухої суміші в рідку, перемішати, додати терту моркву, журавлину і знову перемешать.
2. Додати решту суху суміш. Змішувати тільки до об’єднання всіх компонентів. ⠀ Духовку розігріти до 180⁰. Викласти тісто у попередньо змащену форму. Краще всього брати форму з діркою в центрі. Так йде більш рівномірний прогрів, що для такого вологого кексу важно.
3. Кекс добре піднімається, враховуйте при виборі форми. Діаметр моєї форми 25 см по верху. Випікати ~60 хвилин. Час і температура випікання залежать від конкретної роботи духовки. ⠀ Дати кексу повністю охолонути і стабілізуватися. ⠀ Покриття – глазур з молока і цукрового пудры.
4. Змішати до консистенції густої сметани. У мене на 60 г пудри пішло ~ 10-12 г молока. ⠀ Морква чудово поєднується з волоським горіхом або з горіхами пекан. Але оскільки у нас 2/3 сім’ї зараз з горіхами не дружать, то я їх не клала. Цукор можна взяти коричневий. Але, як на мене, це марна трата грошей в даному случае.
5. Обов’язково брати масло без запаху! Масло виноградної кісточки, рафінована оливкова або кукурудзяна рафінована. ⠀⠀ Можна робити маленькі кексики/мафіни з цього тесту. Час випічки буде меньше.