Лимонні здобні булочки з кремом з дріжджового тіста

Як смачно зробити Лимонні здобні булочки з кремом з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

здобне Тісто:
Борошно -500 гр
Сіль -6 гр
Дріжджі свіжі -25 гр
Цукор -50 гр
тепле Молоко -250 -280гр
Ваніль
Цедра лимона 1 шт
Яйце -1 шт
Масло вершкове-80 гр

Для вершкового крему:
Маскарпоне (або сир сирний ) -250 гр
Вершки 33%- 80 гр
Цукор -50 -70 гр
Ваніль

Лимонний крем:
2 жовтки
100 гр лимонного соку
Цедра лимона 1 шт
150 гр цукор
Ваніль
25 гр кукурудзяного крохмалю
80 гр води

Лимонні здобні булочки з кремом з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. здобне Тісто:
Борошно з’єднати з сіллю, ваніллю, цедрою, цукром. Ввести потроху тепле молоко, змішане з дріжджами (попередньо дати постояти близько 30 хв ), вимісити тісто, далі ввести яйце. Ретельно вимішати і додати частинами м’яке вершкове масло, вимісити до гладкого еластичного тіста, яке не прилипає до рук, не рветься відмінно витягується.

Заміс робити на столі, змастивши олією. Прибрати на расстойку в тепле місце, щоб тісто збільшилося в 2 рази. Розкачати прямокутний пласт, змастити вершковим маслом, засипати цукром, викласти весь лимонний крем (кімнатної температури). Згорнути в рулет і нарізати булочки по 5-6 див. Прибрати в форму і на расстойку на 1-1.5 години. Випікати до золотистого кольору 170 градусов.

2. Для вершкового крему:
Всі інгредієнти з’єднати і ретельно перемішати віночком до однорідності. Гарячі булочки змастити сверху.

3. Лимонний крем:
Всі інгредієнти з’єднати і заварити на середньому вогні. Варимо до згущення крему, постійно помішуючи віночком. Дати охолонути і использовать.

Відео рецепт 👇