Сьогодні я приготую Лимонно макові кекси з кабачком і глазур’ю рецепт! Приємного апетиту!
Інгредієнти
В 100 грам – 317 ккал
Вихід – 7 шт.
Розпушувач – 3 грам
Сіль – 0.5 грам
Мак – 15 грам
Цукор – 70 грам
Лимонний сік – 10 грам
Сметана 15% – 60 грам
Масло рослинне – 50 грам
Яйця – 1 штука
Цедра 1/2 лимона
Сода – 3 грам
Ванільний цукор – 10 грам
Борошно – 160 грам
Кабачок – 130 грам
Глазур
Лимонний сік – 10-15 грам
Мак
Цукрова пудра – 60 грам
Лимонно макові кекси з кабачком і глазур’ю покроковий рецепт
1. Просіяне борошно з’єднати сіллю, содою і розпушувачем, яйце кімнатної температури з’єднати з цукром і ванільним цукром, перемішати віночком до однорідного стану, додати рослинне масло і сметану замість сметани підійде густий грецький йогурт змішати з лимонним соком і цедрою половини лимона, в два прийоми додати борошняну смесь.
2. На завершення додати мак і цукіні натертий, зверніть увагу на крупній тертці, він додасть соковитість і ніжну консистенцію, але не вплине на смак, форму для мафінів виселити паперовими манжетками, заповнити кожну на три чверті об’єму, випікати в розігрітій до 160 градусів духовці на середньому рівні без конвекції 30-35 минут.
3. Кекси злегка остудити на решітці для глазурі, з’єднати цукрову пудру і лимонний сік до бажаної консистенції, замість глазурі підійде цукрова пудра або шоколадна помадка, нанести на верхівку теплих кексів за бажанням, посипати маком і повністю остудити, кекси виходять вологими, ніжними, ароматними і дуже воздушными.