Лимонний пиріг на маргарині найсмачніший рецепт в духовці 🍋 Вже багаторазово його печу, він такий арроматный.
Інгредієнти
Для тесту нам знадобиться.
250 гр маргарину
2 ст. л сметани
2 ч. л розпушувача
2 яйця
1 склянка цукру
4 склянки борошна
Об’єм 250 мл склянки
Для начинки:
2 лимона
1 склянка цукру
1 ст. л картопляного або кукурудзяного крохмалю.
Лимонний пиріг на маргарині найсмачніший покроковий рецепт
1. В миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, перемішуємо. Беремо холодний маргарин натираємо його на крупній тертці змішуючи з борошном. Потім перетираємо в крихту. Додаємо цукор, яйця, сметану і замішуємо тісто. Розділити тісто на 2 частини, одну частину відправити в морозилку на 30 хвилин, а другу розподілити по формі і зробити бортики.
2. Чисті лимони проколоти зубочисткою у кількох місцях і залити окропом. Залишити на 10-15 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Розділити на кілька частин, видалити кісточки і разом з шкіркою подрібнити блендером або прокрутити через м’ясорубку. Я в цей раз ще додала половину апельсина.
3. Якщо лимони толстошкурые зняти цедру, зрізати білу частину а решту подрібнити. Додати цукор і крохмаль, все добре перемешать.
4. Вилити на тісто начинку, дістати з морозилки тісто і натерти на крупній тертці поверх начинки. Випікати 50-60 хвилин при t*180 C. Лимонник готовий, можна пити чай.