Лимонний пиріг з вишнею та меренгою

А ви вже вирішили, де будете святкувати Новий рік? Якщо ні, то годинник тік-так)) пора визначатися)) Як зробити Лимонний пиріг з вишнею та меренгою рецепт простий. Ми як завжди будемо вдома. Добре, якщо Микита встигне до 12, а інакше шампанське я буду піднімати з Васею (ну хто-то дитяче підніме🥂). Я в минулому році пообіцяла, що вона наступну новорічну ніч буде з нами, хоча я в цьому дуже сумніваюся 🙄
Але моя мрія – зустріти свято у нас на дачі😒 я дуууууже цього хочу. На жаль, наш будинок не передбачає проживання взимку. Якщо нам з Микитою ще й можна було б там добре влаштуватися, але з маленькими дітьми не варіант😐 там сьогодні наряджають загальну ялинку, збирають гроші на салют.. Ех, як би хотілося в усьому цьому брати участь. На дачі реально зимова казка. Хоча…знаючи Пітер, все може розтанути вже завтра🙈 Ну а тепер у пирога. Смачний, соковитий і ароматний!! Я для фото різала гарячий, але не раджу! Обов’язково повністю остудіть.

Інгредієнти

Борошно 200 г
Цукор 120 р
Яйце куряче 3 шт
Молоко 50 мл
Масло вершкове 60 г
Масло рослинне 90 мл
Розпушувач 10 р
Лимон 1 шт
Вишня 180 р

Меренга:

Білок 2 шт
Цукрова пудра-60 г

Форма 20 см

Лимонний пиріг з вишнею та меренгою покроковий рецепт

1. З лимона зняти за допомогою дрібної терки цедру. Розтерти її з цукром руками або ложкою. Додати яйця і добре збити до пишної маси. Влити молоко, розтоплене вершкове масло, рослинна олія і 2 ст л соку лимона. Перемішати. Всипати борошно з розпушувачем і збити до отримання однорідної консистенции.
2. Форму змастити олією (я ще завжди кладу на дно пергамент). Вилити тісто, зверху не розморожуючи викласти вишню. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 35 хвилин. Хвилин за 10 ретельно збити білки і акуратно ввести пудру, продовжуючи збивати до стійких піків (перевернувши миску, нічого не повинна стікати).

3. Завдати меренгу на пиріг, знизити температуру до 150 С і випікати ще хвилин 15. Меренга злегка повинна зазолотиться. Дати пирогу повністю охолонути! Готово!)